post

Søndag den 20. august lukkede Restaurant Skansen

Marianne Rambusch i køkkenet.

Søndag den 20. august var sidste åbningsdag på Restaurant Skansen, og forpagterne – Marianne Rambusch og Ole Garde – har valgt ikke at fortsætte til næste år.

Restauranten åbnede den 13. april, og har været meget velbesøgt i løbet af forår og sommer.

Det har været turister på ferie i Nysted, folk med sommerhus, men også mange lokale fra Nysted by har været forbi restauranten. En del af dem endda flere gange.

Der har også været flere større selskaber i løbet af sæsonen.

— Det har økonomisk været vældig godt, siger Marianne Rambusch, der er ansvarlig for den daglige drift af restauranten. – Der har været fuldt de fleste aftener, og også mange til frokoster. Vi har fået rigtigt gode anmeldelser, og mange roser. Så den del har også været en fornøjelse.

Dårligt samarbejde og manglende vedligeholdelse

Årsagen til, at forpagterne ikke ønsker at fortsætte, er manglende vedligeholdelse og samarbejdsvilje fra udlejerens – Henrik Søby, Nysted Camping – side.

Skansepavillonen er ejet af Nysted Camping

– Vi blev overraskede over i hvor dårlig stand det meste af udstyret i køkkenet var. Det var ikke forsvarligt at bruge i en restaurant, så vi startede med at måtte købe nyt køkken til omkring 70.000 kr., fortæller Marianne Rambusch. – Siden er kølerum og opvaskemaskine også holdt op med at fungere ordentligt. Vi fik LF Hvidevarer til at gennemgå opvaskemaskinen, og de meddelte os, at den ikke kunne repareres. Den tager ikke sæbe ind, så porcelæn og glas er næsten lige så snavset, når det kommer ud af maskinen.

Kølerummet holdt op med at fungere tre gange i løbet af de fire måneder, restauranten har været åben, og der måtte kasseres mad for omkring 15.000 kr. Udlejeren – Henrik Søby – lovede fra juni måned at få repareret kølerummet, men fik det aldrig gjort. Det andet store køleskab holdt op med at virke allerede i maj.

Gratis mad til udlejers familie

— Vi startede med at skulle betale en forholdsvis lav forpagtningsafgift, men da kontrakten kom, viste det sig, at vi 46 gange i løbet af sæsonen skulle forpligte os til at lave mad til campingpladsens personale og Henrik Søby’s familie. Det indså vi med det samme, at vi ikke ville få tid til, og vi måtte derfor acceptere, at forpagtningsafgiften steg til syv gange så meget, fortsætter Marianne Rambusch. – Det endte med at blive en meget dyrere aftale, specielt når vi også skulle betale for et nyt køkken. Vi skulle også forpligte os til at lave mad til camping-pladsens gæster for kun 65,- kr. pr. person. Det hang overhovedet ikke sammen.

— også til campingpladsens fest i august var et af de vigtigste punkter, at Søby’s familie skulle have gratis mad og drikke. Det endte med, at være det, der endeligt sluttede samarbejdet, siger Marianne Rambusch

Campingpladsens sommerfest

Campingpladsen annoncerer søndag den 20. august – hvor restauranten er lukket – stadigt med sommerfesten:

“Sommerfest den 26. august 18.30

Kom og vær med til vores sommerfest med god mad, musik og dans. “Just Two” spiller og Ole og Marianne serverer mad og drikkevarer. Pris for mad og musik 190 kr. Menuen er forret på tallerken og buffet med 2 slags kød og tilbehør. 

Bordbestilling på 54870917 eller direkte hos Ole og Marianne.

Folk som ikke er campister er også meget velkomne, idet det er sidste gang man kan nyde Ole og Mariannes mad – de har desværre valgt at stoppe som forpagter af pavillionen.

Arrangementet slutter kl. 24.00.
Med venlig hilsen
Nicole og Henrik”

— Vi har opsagt vores alkoholbevilling og tilladelse til at drive restaurant fra den 21. august, og vi skal flytte vores køkken og restaurantmøbler samme lørdag, som campingpladsen stadigt annoncerer sommerfesten, siger Marianne Rambusch.

Henrik Søby havde lovet, at campingpladsens fest ikke bliver gennemført.

— Det er meget frustrerende, siger Marianne Rambusch. — Vi ved ikke, hvad der sker. Sidste år truede Henrik Søby åbenbart den daværende forpagter med at skifte låsene, så der ikke kunne fås adgang til lokalerne, fordi deres samarbejde også blev til et ikke eksisterende samarbejde.

Se også: Populært spisested lukket – Folketidende

Seks forpagtere på seks år

De fleste dage var der en ‘dagens varme ret’. – også til frokost

I løbet af de seneste seks år, har Skansepavillonen haft seks forskellige forpagtere.

— Jeg tror, det er Henrik Søby som udlejer, og den helt manglende vedligeholdelse, der er årsag til de mange forpagtere over årene. – Han er svær at blive klog på, og jeg synes ikke, han har overholdt vores indgåede aftaler. Det har været svært.

Søger nyt job

Marianne Rambusch søger nu nyt job

— Jeg har tidligere arbejdet på restaurant og også lavet mad til vuggestue- og børnehavebørn. Jeg leder efter noget på omkring 30 timer ugentligt, og er åben for forslag. Hvis der er nogen, der har et forslag eller en ide, så ring endeligt. Restaurantens telefon (56180200) bliver fortsat taget.

Mangler restauranter i Nysted

Nysted

— Mange aftener har vi måtte afvise rigtigt mange, fordi vi ikke havde plads til flere i restauranten. Der mangler restauranter i Nysted om sommeren, og jeg tror også, man kunne drive en mindre restaurant i byen i vinterhalvåret, siger Marianne Rambusch.

Hun overvejer for øjeblikket, om hun skal forsøge at starte en ny restaurant inde i Nysted by.

— Jeg tænker over det i løbet af vinteren. Så må vi se, hvad der sker, slutter Marianne Rambusch.

Stort salg gennem sommeren

Det har været en fin sæson på restauranten. Her er et lille udvalg af, hvad der er blevet solgt gennem de fire måneder:

433 herford bøffer
240 hele smørstegte rødspætter
731 rødspætte filet
230 portioner dagens ret
46 portioner vegetarret
116 hele lammeskank
96 Dorade
324 varmrøget laks
149 sildeanretninger
94 portioner hummersuppe
115 kalvelever
150 snegle
145 mørbrad
49 gammel ost
227 liter kandevin
375 liter fadøl
411 flasker vin
21 kg dyrevildt

Og meget meget mere…